Sommarkonsert i Stenhagen

Njut av Ambras vackra a capella musik.

Läs mer om Evenemang och kurser

Stenhagens kulturhus

Stenhagens kulturhus är en mötesplats i stadsdelen. Här finns bibliotek, fritidsgård, en restaurang för elever och seniorer, idrottshallar, kulturskola och rum för föreningsliv. Vi delar lokaler med Västra Stenhagenskolan. Du kan också hyra våra lokaler för olika ändamål. 

Hos oss kan du ta del av ett brett utbud av kulturprogram och kurser för alla åldrar med stort fokus på barn och unga. Största delen av vår verksamhet är kostnadsfri. 

Stenhagens kulturhus ansvarar även för större evenemang som stadsdelsfesten Stenhagens dag och informerar om aktiviteter i hela stadsdelen.

Bibliotek

På Stenhagens kulturhus kan du besöka biblioteket tisdagar till lördagar. Här kan du låna böcker, ta del av samhällsinformation, kopiera eller skriva ut, lyssna på musik, jobba, studera, delta i aktiviteter eller bara koppla av. Utbildnings och jobbcenter erbjuder hjälp till arbetssökande på onsdagar och torsdagar i biblioteket.

Fritidsgård och fritidsklubb

Här finns en fritidsklubb för dig som är 10–12 år och en fritidsgård för dig som är 1318 år. På tisdagar har fritidsgården öppet enbart för tjejer. Fritidsgården har också en musikstudio som håller öppet för ungdomar på onsdagar och torsdagar. Följ fritidsgården på instagram och facebook för mer information om aktiviteter.

Kulturskola

I Stenhagens kulturhus finns både kommunala kulturskolan och studiefrämjandets kulturskola som erbjuder kurser i bland annat musik, hantverk och dans. Kursutbud och anmälan finner du i länkarna nedan.

Uppsala Kulturskola

Studiefrämjandets kulturskola

Engagera dig som nattvandrare

Samverkan Stenhagen nattvandrar en fredagkväll i månaden under två-tre timmar. Om du är intresserad av att nattvandra kan du kontakta nattvandringen via stenhagen@nattvandring.nu eller besöka dem via deras facebooksida.

Kontakt

Se kontaktuppgifter och adress till Stenhagen kulturcentrum.

Uppdaterad: