Lördagskul på Stenhagenbiblioteket

KonsertburkarCharlotte Wihk

Lördagskul på Stenhagenbiblioteket 

Bibliotekets lördagskul sker en lördag i månaden och riktar sig till målgruppen barnfamiljer.  Lördagskul är ett samarbete mellan bibliotek och kulturhus. ( Mer program för barn och unga hittar du på kubikuppsala.se eller på Bibliotek Uppsalas hemsida)

Legolördag 
Lördag 20 januari kl. 11:00-14:30 
Vi dukar upp massor av lego! Kom och bygg, stanna en liten stund eller så länge du vill.  
Drop-in för alla åldrar.    


Invigning av miniutställning om de nationella minoriteterna i Sverige 
Lördag 10 februari kl. 11:00-15:00 
Under sommaren 2023 har unga sommarjobbare på Fredens Hus skapat en utställning om de nationella minoriteterna i Sverige. Några av ungdomarna kommer att vara på plats för att inviga utställningen och guida besökare kring dess innehåll. Du kan även gå en tipspromenad och färglägga flaggor vid en målarstation. Fler aktiviteter kan tillkomma. 

Tipspromenad från 12 år. Målarstation och guidning för alla åldrar.   
Samarrangör: Fredens Hus, Uppsala kommun och Stenhagens Kulturhus – arrangemanget möjliggörs genom statsbidrag för att främja romsk inkludering. 


Barnrytmik med Charlotte Wihk 
Lördag 23 mars kl. 13:30-14:30 
Sjung, dansa och spela tillsammans! Charlotte Wihk har inspirerat barn och föräldrar med sång och musik i över 30 år och brinner för att skapa gemenskap mellan liten och stor. Egna påhitt blandas med välkända klassiker. Kom och sjung med! 

För barn ca 2–6 år. Syskon är välkomna! 
Föranmälan till stenhagenbiblioteket@uppsala.se eller 018-727 88 30. 
 
Remake: Laga och sy med Designlabbet! 
Lördag 20 april kl. 11:00-15:00 
Vi bjuder in till en familjedag där vi tillsammans är nyfikna på textila material. Här kan du laga och lappa sådant du själv tar med hemifrån, men även göra en enkel necessär, pennskrin eller plånbok. Med inspiration från de japanska lagningsteknikerna sashiko och boro använder vi enkla förstygn som alla kan göra oavsett tidigare erfarenhet. Här finns också möjlighet att jobba med applikationer och broderi. Material finns på plats.  

För alla åldrar. Barn under 7 år behöver ha en vuxen med sig. 
För mer info kontakta Sanna på designlabbet: sanna.jerremalm@gmail.com 
Samarrangörer: Studiefrämjandet och Stenhagens kulturhus 


Familjeföreställning: Konsertburkar med Lisa & Thomas 
Lördag 25 maj kl. 13:00 –13:30 
Lisa & Thomas har hittat slängda burkar ute i skogen som de har tagit hand om. Plötsligt upptäcker de att det finns musik i burkarna! Med instrument som saxofon, basklarinett, sång och piano tar Lisa & Thomas med publiken på upptäcktsfärd i konsertburkarnas magiska värld. Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång. 

Familjeföreställning. Rekommenderad ålder ca 2-5 år 
Föranmälan till stenhagenbiblioteket@uppsala.se eller 018-727 88 30. 
Samarrangör: Musik i Uppland och Stenhagens kulturhus 


 

Uppdaterad: